Tato stránka má omezenou podporu pro váš prohlížeč. Doporučujeme přejít na Edge, Chrome, Safari nebo Firefox.

Využijte dopravu zdarma pro objednávky nad 49 USD.

Zabuton Japanese Floor Cushions:  Adding a Touch of Zen, Minimalistic Style, and Functionality to Any Room 

Japonské podlahové polštáře Zabuton: Přidání nádechu zenu, minimalistického stylu a funkčnosti do každé místnosti


Interiérový design se neustále vyvíjí, objevují se nové trendy, znovu se objevují vintage styly a designéři vzdávají hold kulturním vlivům. Japonský interiérový design , který nabývá čistého, minimalistického a neokázalého charakteru, se prosazuje po celém světě.
  
Vzhledem k tomu, že ceny nemovitostí v Japonsku jsou ve srovnání s náklady na bydlení na západě poměrně vysoké, prostor je na ceně a velikost domů je omezená. Na rozdíl od prostorných interiérů v USA jsou pokoje v japonských domácnostech mnohem menší a musí někdy sloužit dvojím účelům, s kombinací jídel, spaní a obytných prostor.
  
Aby se vytvořily prostory, které vyjadřují čistotu a zen, je nepořádek omezen na minimum a domácí zařízení je méně podstatné, přizpůsobivé a přenosné. Místo objemných matrací a taštičkových pružin Japonci volí futony, a pokud jde o sezení, těžké židle jsou nahrazeny podlahovými polštáři, známými jako zabutons.
   
JCOS Zabutons, vyrobené ze 100% čisté japonské bavlny, se používají jako sezení při stolování, jako polštáře pro relaxaci a jako vycpávky pro meditaci. Před spaním je lze snadno stohovat a skladovat, čímž se vytvoří prostor pro rozbalení futonu před spaním.
  
Minimalistický, multifunkční a decentní, vyrobený ze 100% čisté japonské bavlny, JCOS zabuton lze použít jako sezení při stolování, jako polštáře pro relaxaci a jako vycpávky pro meditaci. Před spaním je lze snadno stohovat a skladovat, čímž se vytvoří místo pro futonovou postel.
  
Protože textilie je jedním z největších pokladů japonských ručních prací, JCOS zabutons, vyrobené z organických tkanin, s jednoduchými liniemi a výraznými barvami, vytvářejí minimalistický, dynamický a spontánní styl, který nemá v západním designu obdoby.
  
Stejně jako japonské umění Kintsugi , které používá zlato k opravě rozbitých předmětů, nový trend známý jako Japandi, přebírající vliv ze skandinávského a japonského stylu, čerpá z japonského principu wabi-sabi najít krásu v nedokonalém, pohodlí v asymetrickém, a potěšení z neúplného.
   
   

   

Co je to Zabuton?

Zabutons jsou obdélníkové polštáře, jako miniaturní futony, díky nimž je dlouhé sezení nebo klečení na podlaze mnohem pohodlnější. Po tisíce let zabutony zaujímají v japonské kultuře zvláštní místo.
  
Kdysi se zabutony těšily pouze bohatým lidem nebo buddhistickým mnichům, dnes jsou v Japonsku nezbytnou součástí každodenního života. Téměř vždy obdélníkového tvaru s jemně zaoblenou horní částí, střed polštářů nese váhu, což pomáhá při držení těla. JCOS Zabuton, stejně jako většina tradičních japonských polštářů, jsou v rozích zakončeny střapci.
    

Význam Zabutonu

Zabuton je napsán v japonštině pomocí znaků pro sit (座za ) a futon (布団), tlustou podlahovou matraci. Zabuton je v podstatě futon vyhrazený k sezení.
      

Historie Zabutonu

Zabuton, úzce spojený s podložkou tatami, která kdysi naznačovala bohatství a autoritu člověka, začal jako malé čtvercové koberečky umístěné na tatami, aby poskytly další vycpávku a krásu.
   
Během období Edo japonští krejčí začali plnit zabuton bavlněnou výplní pro větší pohodlí . Dnešní vysoce kvalitní zabuton je luxusní, pohodlný a krásně vyrobený podlahový polštář vyrobený jedinečným procesem, který jim dává ergonomickou strukturu, poskytuje pevnost, podporu a stabilitu.
    

Význam uzlů Mizuhiki

„Musubi-kiri“ (musubi-uzel)
Musubi-Kiri uzel, který se po pevném uvázání jen velmi obtížně rozvolňuje, znamená přání dlouhověkosti.
„Awaji-musubi“ (Awaji uzel)
Jak jsou provázky na obou koncích pevnější, uzel je stále pevnější, což znamená blízké přátelství, zralou lásku a trvalé vztahy, které nelze roztrhnout ani zrušit. Ztělesněním vztahů vytesaných do kamene, čím více se vás vnější svět snaží oddělit, tím těsnější se vaše pouto stává.
"Čo-musubi" (Bowknot)
Uzel, který lze rozpojit a znovu a znovu uvázat, tento uzel představuje nové vztahy, manželství nebo narození dítěte.
   
  

    

Sedí na Zabutonu

Existují dva tradiční způsoby, jak sedět na zabutonu. Nejběžnějším způsobem, jak sedět na zabutonu, je styl seiza ; klečící s nohama zastrčenýma pod tělem s horními částmi chodidel položenými na podlaze. Člověk může také sedět v lotosové pozici se zkříženýma nohama.
   

Používá Zabuton

  • Stolování: Vytvořte příjemný prostor pro shromáždění kolem stolu u jídla nebo odpoledního čaje v kombinaci s nízkými konferenčními stolky nebo kolem vyhřívaného stolu kotatsu.
  • Meditace: Polstrování a podpora snižují tlak na nohy a kolena a umožňují pohodlné sezení.
  • Polstrování sedadel : Promění jakoukoli židli v útulné a ergonomické sedadlo.
  • Jóga: Ploché dno a zaoblená horní část vyrovnávají a prodlužují páteř.
  • Spánek: Podporuje klouby.
  • Těhotenství : Při použití jako polštář pro zvednutí nohou se zlepší průtok krve do dolních končetin, zmírní se otoky a zabrání se vzniku krevních sraženin a bolesti.
  • Alternativa ohrádky : Když je zabuton použit jako alternativa k ohrádce, poskytuje dětem bezpečný a pohodlný prostor pro zkoumání a hraní.

*Abyste předešli udušení, neumisťujte dítě a zabuton do postýlky společně.
  
  
  

Význam střapců

Polštářky JCOS zabuton, které byly původně součástí, aby zabránily škodlivé energii narušit stav bdělosti, mají na každém rohu střapce.
  
Ať už hledáte jedinečný způsob, jak svému domovu dodat povýšený, minimalistický styl, hledáte autentickou japonskou meditační nebo jógovou pomůcku nebo hledáte dokonalý dárek, JCOS zabuton jsou k dispozici v řadě barev, které zůstávají věrné tradicím. stovky let řemeslné výroby zabutonu.
  
Vybrat si perfektní zabuton nebo sestavit kolekci nebylo nikdy snazší s rozmanitou řadou produktů, které s láskou vyrábí JCOS.com.
  
V duchu této starobylé japonské formy představujeme naši kolekci šperků a doplňků inspirovaných Mizuhiki. Dokonalý dárek, který symbolizuje blízkost, závazek a důvěru, uzly Mizuhiki ztělesňují vazby, které svazují.
   
Dokonalý sváteční dárek, dopřejte svým přátelům a rodině pohodlí a nesrovnatelnou krásu zabutonu JCOS.
Hledáte další způsoby, jak začlenit japonský design do vašeho interiéru? Podívejte se na náš blogový příspěvek Eastern Spirit Lifting: Japonská výzdoba proměňující dům v domov .
Podívejte se na náš blogový příspěvek Furoshiki, japonské umění jemného a krásného udržitelného balení dárků , kde najdete způsoby, jak začlenit japonské vibrace do sezóny rozdávání dárků.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Použijte kód kupónu WELCOME10 pro 10% slevu na první objednávku.

Cart

Congratulations! Your order qualifies for free shipping Jste ||částka|| daleko od dopravy zdarma.
No more products available for purchase