Tato stránka má omezenou podporu pro váš prohlížeč. Doporučujeme přejít na Edge, Chrome, Safari nebo Firefox.

Využijte dopravu zdarma pro objednávky nad 49 USD.

Self-Care Ideas for a Busy Lifestyle

Nápady na sebeobsluhu pro rušný životní styl


Chápeme, jak může být náročné najít si čas na sebeobsluhu, když máte milion věcí na práci. Ale nezapomeňte si dát přednost! I superhrdinové potřebují pauzu, aby dobili své superschopnosti. Tak směle do toho, dopřejte si trochu „me time“ a přisypte trochu sebelásky do svého nabitého programu.


Pokud jste někdy řekli, že nemáte čas na sebeobsluhu, tento článek je pro vás. Ano, lázeňské dny a dovolené jsou úžasné, ale je také mnoho věcí, které můžeme a měli bychom zařadit do našeho každodenního života, abychom mohli pracovat na vrcholu.


Zde je deset způsobů, které se snadno vejdou do nabitého programu.


Probuďte se dříve!

Věnujte každé ráno několik minut aktivitám péče o sebe, jako je protahování, meditace nebo psaní deníku, může vám pomoci začít den s všímavostí. To může nastavit pozitivní tón pro zbytek dne.

I když se to na první pohled může zdát obtížné, jakmile si zvyknete vstávat dříve (a chodit dříve spát), výhody vám pomohou se toho držet.


Dělejte si krátké přestávky.

Zkuste si naplánovat krátké přestávky, abyste si odpočinuli a načerpali síly po celý den. Využijte tyto chvíle k rychlé procházce, cvičení hlubokého dýchání nebo jednoduše zavřete oči a odpočívejte.

Technika Pomodoro může být skvělým způsobem, jak zvýšit produktivitu a zároveň začlenit přestávky do vašeho dne.



Upřednostňujte svůj spánek.

Zajistěte si dostatek spánku každou noc, abyste dobili své tělo i mysl. Zaveďte konzistentní rutinu před spaním, která podporuje relaxaci, jako je čtení knihy nebo teplá koupel před spaním.
Dobré spánkové návyky jsou nezbytné pro správné fungování vašeho těla a mysli. Zvažte před spaním relaxační koupel a omezte používání obrazovek, které vyzařují modré světlo, aby se naše mysl rychleji uklidnila.

Cvičte všímavost.

Zařaďte pozornost do své každodenní rutiny tím, že se zaměříte na přítomný okamžik. To lze provést při běžných činnostech, jako je mytí nádobí nebo chůze. Zapojte své smysly a věnujte pozornost vjemům, pohledům a zvukům kolem vás.

Snažte se všímat si a vážit si malých věcí ve vašem každodenním životě. Můžete najít nové ocenění pro něco, co jste kdysi považovali za samozřejmost. Jóga a meditace jsou skvělé způsoby, jak se více propojit se svým tělem a prostředím.

Delegujte a požádejte o pomoc.

Neváhejte delegovat úkoly nebo v případě potřeby požádat o pomoc. Sdílení povinností vám může ulehčit a uvolnit čas na sebeobslužné činnosti.
Delegování nekončí, když odejdete z práce. Nezapomeňte požádat ostatní o pomoc také ve svém osobním životě.


Cvičit pravidělně.

I když jste zaneprázdněni, najděte způsoby, jak začlenit cvičení do své rutiny. Během přestávek se projděte na krátké procházky, místo výtahu používejte schody nebo se řiďte rychlým domácím cvičením. Fyzická aktivita může zvýšit vaši energetickou hladinu a snížit stres.

Ujistěte se, že se budete držet své osobní úrovně dovedností. Pokud byste se příliš tlačili, mohlo by dojít ke zranění. Jednoduché pohyby mohou poskytnout velké výhody pro vaše tělo a mysl.

Odpojte se od technologie.

Vyhraďte si určené časové úseky na odpojení od elektronických zařízení. Využijte tento čas k aktivitám, které vám přinášejí radost, jako je čtení, trávení času v přírodě nebo koníčky.


Nastavením speciálního oznamovacího tónu pro důležité obchodní záležitosti a zprávy vám poskytne více času soustředit se na péči o sebe.


Vyživte své tělo!

Věnujte pozornost své stravě a vybírejte zdravé potraviny. Plánování a příprava výživných jídel předem může pomoci vyhnout se spoléhání se na rychlé občerstvení nebo nezdravé svačiny v rušných obdobích.

Procvičte si sebeovládání v době stresu. Mnohokrát sáhneme po více nezdravých potravinách, když procházíme stresovými situacemi. Udělejte to nejlepší, abyste tyto spouštěče identifikovali předem, abyste mohli učinit moudrá rozhodnutí.
Procvičujte si soucit se sebou samým.

Buďte k sobě laskaví a uznejte, že je v pořádku dělat si přestávky a upřednostňovat péči o sebe. Vyhněte se sebekritice a přijměte sebesoucit jako trvalou součást udržování rovnováhy.
Došel vám čas na položku č. 8 (nebo č. 1) ve vašem seznamu úkolů? Nestresujte se, snažte se to dokončit druhý den!


Zapojte se do aktivit, které vás baví !

Udělejte si čas na činnosti, které vám přinášejí radost a pomáhají vám odpočinout si. Může to být cokoli od poslechu hudby, provozování koníčků, zapojování se do kreativních obchodů nebo trávení kvalitního času s blízkými.

Trávte čas s lidmi, kteří vás dělají šťastnými! Ať už je to rodina nebo přátelé, praktikujte vděčnost při každé příležitosti, kterou dostanete.

Pamatujte, že péče o sebe je osobní cesta, takže si tyto nápady přizpůsobte svým preferencím a rozvrhu. Upřednostněte svou pohodu a udělejte péči o sebe samou nedílnou součástí vašeho rušného životního stylu. Nejlepší na péči o sebe je to, že probíhá. Buďte ochotni zkoušet nové věci a pusťte se do nepodstatných věcí, které ve vás nevyvolávají radost.

Použijte kód kupónu WELCOME10 pro 10% slevu na první objednávku.

Cart

Congratulations! Your order qualifies for free shipping Jste ||částka|| daleko od dopravy zdarma.
No more products available for purchase