Tato stránka má omezenou podporu pro váš prohlížeč. Doporučujeme přejít na Edge, Chrome, Safari nebo Firefox.

Využijte dopravu zdarma pro objednávky nad 49 USD.

Ruling the Runway: Brave, Formula-Free, Unabashed Japanese Style Powerfully Influencing Global Fashion (Fall & Winter 2022/2023)

Vládnout na dráze: Odvážný, bez vzorců, neotřelý japonský styl, který silně ovlivňuje světovou módu (podzim a zima 2022/2023)

Japonsko je nepochybně aktivním bodem, který určuje trendy, pokud jde o progresivní, nekonvenční a neomluvenou módu. Od té doby, co talentovaní japonští návrháři jako Issey Miyake, Rei Kawakubo a Yohji Yamamoto v 80. letech ohromili mezinárodní módní svět svými nápaditými a jedinečnými návrhy, japonské značky razí nové cesty napříč globálním módním spektrem.

Od Paříže přes Milán, New York až po LA tito návrháři přinesli na mezinárodní trh experimentální vrstvy, nekonformní linie, nadměrné proporce, střetávající se potisky a hmatové materiály, čímž navždy změnili světové vnímání módy.

Vzhledem k tomu, že dynamická a odvážná móda se neustále objevuje v ulicích Harajuku, není divu, že svět upírá svůj kolektivní pohled na Japonsko, aby zjistilo další velké módní trendy.

Japonští módisté ​​dokazují, že móda nemusí být úhledná, organizovaná nebo něžná, a ukázali světu, že styly udávající trendy mohou být inovativní, nestoudné a dokonce i trochu chaotické.

Japonští módní influenceři, dříve a nyní

Módní návrhář Issey Miyake , narozený v roce 1938, debutoval svou první kolekcí v Tokiu v Japonsku v roce 1963, když navštěvoval Tama Art University. Miyake, který si v polovině osmdesátých let vysloužil uznání za módu plnou technologií, prozkoumal prostor mezi lidským tělem a látkou, která ho pokrývá.

Jeho charakteristická technika plisování připomínající origami byla stejně tak inženýrským činem, jako byla komická prohlášení. Věřil ve vytváření předmětů, které nejsou jen krásně vyrobené, ale jsou pohodlné, cenově dostupné a dostatečně praktické pro každodenní použití, jeho designový étos byl osvěživě demokratický a značně předběhl svou dobu.

Miyake, který definoval éru v moderní historii Japonska, dosáhl hvězdy v 70. letech 20. století mezi generací návrhářů a umělců, kteří definovali japonskou vizi, která byla jedinečná ze Západu, Miyake, který nesnášel, že je nazýván módním návrhářem, a rozhodl se neztotožňovat se s tím, co viděl jako lehkovážný, trend-sledující, nebo nápadný, zlomil formu a rozmazal hranice mezi východní a západní módou.

https://time.com/4315311/how-3d-printing-is-revolutionizing-the-fashion-industry/

Znovu a znovu, když se Mikayeho avantgardní návrhy vracejí ke svému základnímu konceptu začít s jediným kusem látky, přesahovaly pohlaví, velikost, rasu a věk (a ano, čas).

S designem stejně úžasným jako krásným (jako kabáty s kapucí vyrobené tak, aby kopírovaly strukturu papíru, šaty vyrobené z moskytiér, pulovry ve tvaru mušle vyrobené z vlasce a bundy vyrobené z japonského papíru, který se tradičně používá na deštníky,) Mikayeho jedinečné vize proměnily prostor a čas.

V roce 1997 odešel z aktivního módního světa a nadále dohlížel na celkové směřování své značky až do své smrti v srpnu 2022.

Dnes jsou Miyakeovy návrhy uchovávány v institucích po celém světě, včetně londýnského Victoria and Albert Museum, newyorského Muzea moderního umění a Philadelphia Museum of Art, což umožňuje jeho pokladům žít dál.

Rebelský výkřik

Dalším trendem, původně podporovaným japonskými designéry, jako je zesnulý Kansai Yamamoto, bujarý japonský influencer, který navrhoval celebrity jako David Bowie, kombinuje tradiční japonské ozdoby s moderními prvky.

Zastánce tekutého oblékání a odmítání přísných společenských norem, sebevyjádření prostřednictvím oblékání bylo návrhářským rebelským pokřikem a letošní japonské dráhy se inspirují tímto průkopníkem v designu.

O čtyři desetiletí později svět opět nemůže odtrhnout oči od nestoudného stylu této barevné země. Když jsme byli svědky revoluce v módě s posudky od předních světových návrhářů celebrit, jako je Kayne West, Jay-Z a vlastní japonský návrhář rockových hvězd Yoshikimono, globální zaměření módy se při předpovídání dalšího velkého trendu upíná na Tokio.

Kimono: z Kjóta na molo

Když Victoria & Albert Museum v Londýně představilo retrospektivu věnovanou kimonům, výstava obrátila pozornost na tento symbolický oděv od japonské módy počínaje érou Edo (1600–1868) až po jeho uvedení do západní módy a současné interpretace zakotvené v popová kultura.

Ve spolupráci s Yoshiki, legendárním frontmanem kapely X Japan, na výstavě „Kimono: from Kyoto to Catwalk“, muzeum předvedlo kousky Yoshikimono, hudební vlastní značky. Jako čestný host, Yoshikimono, který se předtím zúčastnil tokijského Mercedes-Benz Fashion Week, Tokyo Amazon Fashion Week a ozdobil obálku Vogue Japan , a stal se tak prvním Japoncem, který se kdy objevil na obálce časopisu, návrhář představil svou výklad tohoto tradičního oděvu.

Značka čerpá inspiraci přímo z dědictví japonských savoir-faire pomocí voálů, kůží a zářivých barev a otřásá asijskou módní lodí.

Japonští módní návrháři a jejich celosvětově inspirovaní protějšky berou inspiraci z obou konců spektra. Od hlasitého a hrdého pouličního stylu Harajuku po minimalistický rafinovaný vzhled Tokia, japonská móda se neřídí vzorcem.

Japonci, kteří riskují, se neštítí míchat a sladit potisky, kombinovat výrazné barvy, které kdysi nedávaly smysl, nebo zdobit svérázné doplňky.

Japonská móda letošní sezóny se inspiruje každodenním životem v Tokiu a pouličním stylem Harajuku, mísí se v nich rozporuplné potisky, drzé barvy, nadměrné proporce a odlehlé vrstvy.

Dnes, více než kdy předtím, si japonské módní trendy nacházejí cestu na přistávací dráhy, obálky módních časopisů a městské ulice po celém světě.

Pouliční módní přehlídka Harayaku

Podzim/zima 2022/2023 přináší trendy, jako jsou plédy na plédech, vychrtlé příkopy, široké spodky a neomluvitelné směsi vzorů a barev, aby se shodovaly s novým způsobem, jakým dnes svět žije. Smazání čar, které kdysi oddělovaly pracovní oděvy od víkendového stylu, byly zavrženy a v čele stojí japonský módní vliv.

I když neexistuje žádný osvědčený „vzhled“, který by říkal „japonská móda“, dali jsme dohromady seznam největších trendů, které se objevují v ulicích Tokia a na podzim a v zimě 2022–2023 se proslavily na mezinárodní úrovni.

Slouchy Outwear

Japonský pouliční styl

Rozlučte se s dobou, kdy svrchní oblečení bylo jen něco, co jste si přehodili přes svůj outfit, jen aby vás zahřály. V dnešní době získává svrchní oblečení svůj vlastní styl a je odvážným prohlášením, které dotváří outfit – namísto toho, aby jej jen zakrývalo.

Současné kabáty a bundy nadměrných velikostí a šíje mají dodat vzhledu charakter a hloubku. Dnešní toppery se zcela zaměřují na pragmatičnost a nosí se záměrně letargickým způsobem, který má podnítit styl a nic víc.

Mad for Plaid on Plaid

Mad for Plaid on Plaid

Spárování plédů a potisků nechte na módních módních modelech v Japonsku. A nějak to funguje! Míchání plédů může znít trochu moc bláznivě, ale jakmile to uvidíte, uvěříte tomu.

Klíčem k tomu, aby kostkovaný soubor fungoval ve váš prospěch, je použít kousky, které se barevně doplňují, nikoli si konkurují. Inspirováno preppy styly 90. let, smíchání různých kostek v jediném outfitu dokazuje, že už neexistuje nic jako střet.

Široká dna

Styl širokého dna

Přesuň se přes úzké kalhoty a jeggings, volně splývavé kalhotky se širokými nohavicemi zaplavují v této sezóně ulice Harajuku (a NYC, když na to přijde).

V kombinaci s vintage tričky, zkrácenými kardigany a výraznými kabáty nebo vrstvené pod maxi šaty nebo sukně, pokud jde o široké nohavice, neexistuje nic jako příliš velké, nesprávně používané nebo „příliš mnoho!“

Všude běžci

běžecký styl každého oblečení

V souladu s novým způsobem, žijeme, balancujeme pracovní život s domácí základnou, sportovní oblečení smíchané s tradičním kancelářským oblečením letos nikam nevede! Japonská módní scéna přináší zpět joggery, tepláky a tepláky (jak je chcete nazývat) a spojuje je s - no, v podstatě s čímkoli!

Super pohodlné a lehké, kalhotky, které se tradičně nosí na cvičení a házení po domě, se nyní přeměňují tak, aby propůjčily streetwear vzhledu jinak firemnímu (co je to?) vzhledu.

Pohádkový Goth

Pohádkový gotický styl

Japonské hnutí „ Punk není móda, ale prohlášení“ , kývnutí na grunge sekáčů z 80. let, udělalo z víly goth ostřílenou realitu. Ano, Halloween je v ulicích Tokia v roce 2022 ve velkém stylu.

Over-the-top oversized mikiny s kapucí

Trend volných oděvů začal v ulicích Tokia – později se přenesl do nadměrných mikin s kapucí, známých jako symbol americké hip-hopové revoluce.

Po opětovném zapojení do stylové kultury japonskými trendy pouliční módy jsme letos svědky návratu oversized mikin s kapucí do Japonska.

Volné mikiny s kapucí ve výrazných barvách, které lze snadno sladit s volnými kalhotami, přiléhavými šaty nebo dokonce svalnatými košilemi, jsou právě teď cestou vpřed.

Pohodlné, volné, robustní, uvolněné, všestranné a především unisexové, hyperbolické siluety mikiny tu zůstanou.

E - dívčí styl

Estetika E-girl existuje (a rychle roste) poháněná atmosférou a stylem, který nelze zaměnit s ničím jiným.

Současný koncept E-girl, představený v módě roku 2000 , odráží moderní životní styl raných „elektronických dívek“, avšak optikou K-Pop módy a rave kultury.

Oblečení e-dívek je jedinečnou směsí anime vzhledu připomínajícího panenky smíchaného se styly gotiky, grunge, vaporwave a skater.

Rozmanitost umožňuje, aby byla estetika interpretována různými způsoby a upravena tak, aby vyhovovala nejvýraznějším značkám elektronického cool.

Hlasité tisky

Dalším velkým trendem, původně propagovaným japonskými módními časopisy na konci roku 2021 a začátkem roku 2022, je košile s potiskem s twistem.

V minulosti japonští návrháři zdobili košile boho-chic květinami a tradičními prvky, jako jsou hadi, draci, třešně a bambusové tyče. Japonské košile pro rok 2022 jsou ale o směsi vzorů západní kultury a tradičních prvků.

Cokoli, jen ne jemné, čím hlasitější, tím lepší – je to rok zářivých potisků, bláznivých vzorů a solidních kousků.

Metalíza

Návrat z 80. let a ovlivněný retro-futuristickou estetikou, metalíza a stříbro (materiály a barvy) je právě teď rychle rostoucí japonský módní trend.

Cílem je vytvořit futuristický a silný vzhled, který je sofistikovaný a sexy.

Color Block Pops of Color

Japonské módní trendy inspirované androgynním a gender-free hnutím se koupou v duhových odstínech a odstínech.

Spárujte své klasické kalhoty nebo e-girl tužkové sukně s odstíny na opačném segmentu barevného kruhu.

Camo Vrať se

Camo styl

Zase Camo? To se vsaď!

Camo, oslavovaný jako jeden z nejmódnějších stylů posledních let, se konečně dostal do japonských ulic vysoké módy. Od bot přes klobouky, mikiny až po sukně, kamufláž je všude.

Vojenské maskovací odstíny od olivově fádních až po jasně oranžovou předvádějí okázalé siluety, které oživí jakýkoli vzhled.

Decon Denim

Džínový styl

Nadčasové a praktické džínové bundy byly základem každého šatníku od 60. do 20. let.

A letos módy v ulicích Tokia našli způsoby, jak znovu objevit stále tak americkou klasiku.

Dekonstruovaný denim, roztrhaný a poskládaný, rozřezaný, roztřepený a celé dny upcyklovaný, nadrozměrné prvky a loga přes loga, je letošním faktorem „to“.

Od patchworkových rukávů po cvokové výstřihy, ustřižená ramena a znásobené klopy – neexistuje nic, co by džínovina nedokázala.

Maximální minimalismus

maximální styl minimalismu

Minimalismus je o zbavení se nepotřebného a ponechání jen radosti.

Protiklad moderního konzumního vyprávění, inspirovaného hnutím zero waste, minimalismus je odvážným tvrzením ve filozofii módy méně je více.

Haute pokrývka hlavy

Japonská móda, která završuje nejžhavější vzhled sezóny, přichází v této sezóně ke slovu. Už není nutností zimního počasí, čepice je odvážným kouskem, který nelze přehlédnout.

Návrháři s nulovým odpadem vyměňují odpadky za cenné doplňky a používají zbytky, zbytky a nechtěné látky k vytvoření pokrývek hlavy, které křičí z udržitelnosti. Kombinací potisků, látek, umělé kožešiny, veganské kůže a robustních úpletů v divoce se střetávajících barvách není snazší způsob, jak oživit jakýkoli outfit, než se skvělou jedinečnou čepicí.

V zákopech

Styl oversized, over-the-top trenčkotu je právě teď velmi japonský.

Přitažlivost trenčkotů, vytvořených pro vojenské účely již v roce 1912, přetrvala po desetiletí pravidel oblékání.

Všestranné, praktické a lehké trenčkoty jsou hrdiny přechodné módy, vhodné pro každou situaci a roční období. Trenčkoty, které se hodí ke všemu, od džínů až po joggery, mají jedinečnou úroveň dvojí funkčnosti, která se promítá do nenáročnosti.

Tradice s Twistem

Kabát inspirovaný kimonem, který recykluje a upcykluje obrovské množství tradičního japonského oblečení, se vrací na japonskou módní scénu.

Módní japonští návrháři oživují materiály v oblečení inspirovaném androgynním a genderově neutrálním vzhledem.

Na rozdíl od drsné atmosféry, kterou japonská módní kultura obvykle přitahuje na mezinárodních týdnech módy, uvidíte japonské dívky předvádět v ulicích Tokia směs japonských oděvů a roztomilých šatů v pastelových barvách vyrobených z tradičních materiálů .

Dnešní japonská móda bez vzorců je celá o mixu západních vzorů a tradičních prvků. Cokoli, jen ne jemné nebo jednoduché, je to rok „čím hlasitější, tím lepší“ plný zářivých potisků, bláznivých vzorů a odlehlých výrazů.

Vzhledem k tomu, že dynamická a odvážná móda se neustále objevuje v ulicích Harajuku, není divu, že svět upírá svůj kolektivní pohled na Japonsko, aby zjistilo další velké módní trendy.

Autor: Eileen Honey Strauss

Použijte kód kupónu WELCOME10 pro 10% slevu na první objednávku.

Cart

Congratulations! Your order qualifies for free shipping Jste ||částka|| daleko od dopravy zdarma.
No more products available for purchase