Tato stránka má omezenou podporu pro váš prohlížeč. Doporučujeme přejít na Edge, Chrome, Safari nebo Firefox.

Využijte dopravu zdarma pro objednávky nad 49 USD.

Kobido Massage: Balancing the Body, Mind, and Spirit

Kobido masáž: Vyrovnání těla, mysli a ducha

masáž Kobido

Svět moderní krásy má tendenci brát si některá ze svých nejlepších tajemství krásy z minulosti. V japonské kultuře krásy je zdravá pleť mnohem víc než dokonalá tvář. Říká se, že skutečně krásná tvář září zevnitř.

Zdravá pleť je výsledkem kombinace vnějších vlivů, jako je správná péče o pleť a prostředí, a vnitřních vlivů, které pramení ze zaměření na duševní zdraví a fyzickou pohodu.

Kůži může ovlivnit mnoho faktorů, včetně nadměrného vystavování se slunci, stresu, znečištění, alkoholu, drog a kouření. Japonky zjišťují, že krásná pleť je čistě bílá bez skvrn, a proto není neobvyklé vidět Japonky chodit s deštníky, aby si chránily obličej před sluncem.

Aby se spojilo fyzické zdraví, přirozená krása a duševní pohoda, japonské rituály krásy začleňují postupy, jako je masáž, do komplexní rutiny péče o pleť.

Dnes se svět krásy zaměřuje na Kobido, původní japonskou techniku ​​z roku 1600, která slibuje omlazení pleti, působí jako přirozený lifting a pozastavuje proces stárnutí. Kobido masáž je japonská masáž obličeje, která kombinuje rychlé a pomalé pohyby pro zlepšení hlubokého prokrvení obličeje, krku a ramen. Tyto pohyby aktivují krevní oběh, ničí odumřelé kožní buňky a podporují tvorbu kolagenu, což v konečném důsledku odhaluje mladistvý lesk.

Co je to Kobido masáž?

Kobido, japonské slovo znamenající „starý způsob krásy“, je japonská technika, která kombinuje stimulující masáž obličeje a krku s estetickou péčí. Technika zahrnuje choreografii uměleckých pohybů prováděných na obličeji, od linie vlasů až po dekolt. Kobido umožňuje praktikovi poskytovat relaxační masáž nervového a energetického systému současně pomocí akupresurních technik prováděných na lebce, obličeji, krku a periferii očí s využitím drenážní techniky s bambusovou tyčí.

Kobido, odvozené od Anmy, předchůdce shiatsu masáže, je víc než jen obličej – podporuje krevní oběh pomocí tlaku, vibrací, poklepů a poklepávání k posílení svalů a tónu obličeje. Tato technika proti stárnutí, kterou ocení zejména zralá pleť, je v Japonsku známá jako přirozený lifting obličeje.

Jak to funguje

Během sezení Kobido, které normálně trvá přibližně 90 minut, se obličej vyčistí, navlhčí a dodá energii stimulací vašich meridiánů. Tento rituál krásy začíná jemným tlakem na obličej a pokračuje harmonickým mixem hnětení, štípání, pohmatu, rolování, rytmických a pravidelných ručních poklepů.

Kobido masáž využívá přesná a nesynchronizovaná gesta, vyžadující zkušenost a velké mistrovství a zahrnuje několik stejně důležitých kroků.

1 - Kobido masáž začíná hloubkovým čištěním a exfoliaci pro okysličení pokožky.

2 - Dalším krokem je aplikace masážního oleje se snadnou texturou jemně aplikovaného na oblast dekoltu prsty. Pro usnadnění klouzání a tření se používají přírodní séra s čistými aktivními složkami, jako je kyselina hyaluronová nebo kolagen.

3 - Ke stimulaci krevního oběhu se masíruje obličej pomalými, měkkými a neuspěchanými pohyby podél brady a lícních kostí až k uším, nejprve na levé straně, na jangové straně, která je údajně spojena s orgány. Poté následuje stejná zpráva vpravo, na straně Yin, spojená s vnitřnostmi.

4 - Střídavé hlazení se aplikuje dlaní s pohyby nahoru, čímž se spustí lymfodrenáž.

5 - Nosní rýhy jsou jemně masírovány kruhovou manipulací ukazováčky v osmičkovém tvaru. Tato technika je extrémně účinná pro vertikální linky mezi očima, běžně označované jako „11“ linky.

6 - Sezení je zakončeno jemným hlazením směrem dolů od středu čela a kontur krku.

Všechny svaly se procvičují 10 až 15krát. 

Výhody Kobido

Neuvěřitelný liftingový účinek masáže Kobido pomáhá obnovit cirkulaci energie v obličeji a krku, zlepšuje hydrataci pokožky, pružnost a pevnost.

Tato technika aktivuje krevní oběh a přirozenou produkci kolagenu, redukuje hluboké vrásky a má za následek prosvětlenou pleť a působivě omlazený tón pleti. Kobido masáž navíc přináší skvělou relaxaci nervové soustavě, čímž odstraňuje známky únavy, stresu, bolestí hlavy a nespavosti.

Při pravidelném cvičení přináší Kobido řadu výhod, včetně:

  • Smazané známky únavy
  • Přepracovaný obrys obličeje
  • Stažené póry
  • Zlepšená cirkulace
  • Stimulovaný lymfatický tok
  • Zmenšené výrazové linie
  • Stimulovaný nervový systém
  • Vyvážený tok energie
  • Úleva od bolestí hlavy a migrén
  • Snížená bolest čelistního kloubu
  • Odstraňuje opuchlá víčka a váčky
  • Snížení stresu a úzkosti
  • Snížená retence tekutin

Prevence je klíčová

Kromě starodávných japonských praktik, jako jsou masáže Kobido, je důležité pravidelně praktikovat rutiny péče o pleť a udržovat zdravý životní styl na denní bázi.

Japonské rituály krásy jsou založeny spíše na jednoduché prevenci než na složité opravě založené na minimalistickém konceptu soboku-biyo , což v doslovném překladu znamená jednoduchou krásu.

Dobrá vnitřní hydratace z toho, co jíme a pijeme, je jedním z nejjednodušších způsobů, jak zpomalit známky času. Ke zdraví pokožky přispívá i zdravá strava a životní styl.

Kromě stravy a faktorů životního prostředí je další nezbytnou součástí každého kosmetického režimu každodenní rituál, který zahrnuje čistě přírodní produkty péče o pleť. Udělat z vašeho rituálu krásy každý den slavnostní ceremoniál, udělat si z něj příjemný čas pro sebe, okamžik zenu, je dalším doplňkem účinného režimu péče o pleť.

Odnést

V Japonsku je péče o své zdraví od raného věku považována za povinnost, základní složku receptu na zdravou pokožku. Začlenění masáže Kobido do celkové praxe japonských rituálů krásy, navržených pro rovnováhu mysli, těla a ducha, pomáhá vytvářet přirozeně krásnou a zdravou pleť, která září zevnitř.

Autor: Eileen Honey Strauss

Použijte kód kupónu WELCOME10 pro 10% slevu na první objednávku.

Cart

Congratulations! Your order qualifies for free shipping Jste ||částka|| daleko od dopravy zdarma.
No more products available for purchase