Tato stránka má omezenou podporu pro váš prohlížeč. Doporučujeme přejít na Edge, Chrome, Safari nebo Firefox.

Využijte dopravu zdarma pro objednávky nad 49 USD.

Japanese Beauty Rituals for Flawless, Translucent, Younger-Looking Skin

Japonské rituály krásy pro bezchybnou, průsvitnou a mladistvě vypadající pleť


Péče o pleť SoKo byla posledních pár let v módě na sociálních sítích a předtím to bylo všechno o Francouzích. Ale pravdou je, že spotřebitelé zamávali předraženými, slavnými značkami z Evropy a humbuk kolem K-Beauty se přiklání spíše k mladšímu davu.


Zatímco každá žena je svým způsobem krásná a jedinečná, Japonky jsou známé tím, že mají nejmladší pleť – i když stárnou. Zdá se, že japonské ženy, které používají přírodní ingredience po staletí k dosažení krásné, průsvitné a bezchybné pleti, mají tajemství péče o pleť. Ale zbytek světa se začíná chytat. Japonky, které závidí ženám po celém světě, mají tendenci začít pečovat o svou pleť ve velmi mladém věku pomocí vícestupňového procesu, který zahrnuje:

  • Čištění, tonizace, exfoliace a hydratace na denní bázi
  • Použití přírodních ingrediencí, jako jsou rýžové otruby, zelený čaj a řasy
  • Vrstvení pokožky vlhkostí
  • Používání čisticích olejů namísto čisticích prostředků na bázi gelu a pěny
  • Čištění pouze jednou denně, obvykle večer před spaním

Japonské kosmetické postupy po staletí napomáhaly tomu, aby pleť vypadala zdravě, průsvitně a bezchybně mladistvě. Od každodenních rituálů po základní kosmetické předměty, japonská tajemství krásy závidí ženy na celém světě a my jsme dali dohromady 16 příkladů japonských kosmetických ingrediencí, rituálů a rutin, které může každý následovat.

16 japonských tajemství krásy

   

1. Azuki fazole

Od období Nara (710-794) používaly japonské ženy tuto červenou fazolku jako součást zdravé výživy a jako součást zdravého režimu péče o pleť. Fazole azuki rozemleté ​​na jemný prášek nebo mírně hrubý peeling jsou přírodním prostředkem pro ty, kteří mají sklony k akné nebo černým tečkám, nebo pro ty, kteří chtějí redukovat jemné linky.

 

DIY čistič fazolí Azuki

Vytvoření vlastního azuki peelingu proti stárnutí je poměrně snadné.

  • Použijte mlýnek na kávu a namelte ½ šálku sušených fazolí azuki na polojemný prášek.
  • Směs přendejte do sklenice a uložte na několik hodin do lednice.
  • Dejte si ½ čajové lžičky prášku do dlaně a smíchejte s několika kapkami vody, abyste vytvořili hustou pastu.
  • Krouživými pohyby rozetřete na vlhký obličej.
  • Nechte dvě minuty působit a poté opláchněte teplou vodou.
  • Opakujte dvakrát až třikrát týdně a všimnete si rozdílu.

   

2. Komenuka (rýžové otruby)


Prášek z rýžových otrub neboli komenuka, plný antioxidantů , byl používán japonskými ženami při peelingu, péči o obličej a tělo, aby pomohl v boji proti známkám stárnutí, vyřešil pokožku náchylnou k akné a zanechával ji tónovanou, napnutou a jemnou. století.

Rýžová voda, kterou lze snadno vyrobit z domova, může také pomoci odstranit tmavé skvrny nebo poškození sluncem.


DIY Komenuka rýžová maska

  • Vařte 3 lžíce rýže, dokud se voda mírně nezakalí.
  • Rýži sceďte, ale vodu nechte stranou, protože bude součástí ošetření obličeje.
  • K rýži přidejte jednu polévkovou lžíci mléka a dobře promíchejte.
  • Přidejte jednu polévkovou lžíci medu.
  • Směs by měla být dostatečně lepivá, aby zůstala na obličeji, když se nanáší na obličej.
  • Naneste rýžovou masku na čistou a suchou pokožku a nechte zaschnout.
  • K odstranění použijte rýžovou vodu, kterou jste si nechali stranou.

  

   

3. Zelený čaj

Zelený čaj s vysokým obsahem antioxidantů a protizánětlivých vlastností hraje významnou roli v mnoha japonských rituálech krásy. Od začleňování výtažků do pleťových vod a tonik přes přidávání mletých listů do koupelových solí a přidávání koncentrovaných prášků do tělových zábalů a masek na vlasy, japonské ženy zařazovaly zelený čaj do svých kosmetických rutin po celá staletí.

Mletá forma lístků zeleného čaje, matcha , známá pro svou vysokou koncentraci katechinových polyfenolů, má nespočet zdravotních a kosmetických výhod. Vysoká koncentrace taninů pomáhá napínat pokožku, působí proti poškození způsobenému UV zářením, reaktivuje odumírající kožní buňky a snižuje zánět.

   

4. Každodenní domácí koupání


Koupání v Japonsku je vnímáno jako více než jen očistná rutina; je to rituál krásy. Přírodní horké prameny, známé jako onsens, a veřejné lázně, známé jako sentos, jsou rozesety po městech, letoviscích a pod širým nebem a nabízejí lidem příležitosti k namáčení, drhnutí a relaxaci v mineralizovaných přírodních vodách obohacených živinami.

Domácí koupel neboli ofuro je ale také nezbytnou součástí každodenního života každé Japonky. Napařovací lázeň před spaním nezanechává pouze pocit uvolnění; napomáhá krevnímu oběhu, předchází ztuhlosti ramen a bolesti zad, uvolňuje svaly a předchází otokům nohou. 

   

5. Olej T subaki ( kamélie).

Japonské ženy se po staletí obracely k oleji z kamélie neboli Tsubaki s vysokým obsahem omega-9 mastných kyselin, esenciálních bílkovin a glyceridů, aby bojovaly proti všem známkám stárnutí a udržovaly pokožku pružnou a napnutou. Kaméliový olej neboli Tsubaki olej navíc hydratuje a doplňuje pokožku a zároveň dodává pokožce silné antioxidanty, které ji chrání před poškozením volnými radikály a viditelnými známkami stárnutí.

Olej ze semen kamélie obsahuje vitamíny, které stimulují tvorbu kolagenu a pomáhají řešit jemné linky a vrásky. Studie ukazují, že rostlina také nabízí regenerační vlastnosti, které mohou snížit projevy předčasného stárnutí a podporovat zdravou, zářící pokožku.

   

6. Vitamín C

Japonské ženy se obracejí na vitamín C prostřednictvím doplňků, potravin a kosmetických produktů pro světlou pleť podobnou sklu. Ovoce a zelenina, jako je yuzu , kaki ( japonský tomel ) a shiso (divoká bazalka), spolu s řadou citrusů, jako jsou pomeranče, citrony a grapefruity, jsou extrémně bohaté na vitamín C.

Topický vitamín C je vědecky podložená, dermatology oblíbená složka, která může pomoci zpomalit předčasné stárnutí pleti, zabránit poškození sluncem a zlepšit vzhled vrásek, tmavých skvrn a akné.

    

   

7. Vyhýbejte se Slunci

Jedním z nejdůležitějších tajemství japonské krásy pro bledou, skleněnou a bezchybnou pleť je vyhýbat se přímému slunečnímu záření tím, že se budete vyhýbat jasnému letnímu slunci, budete používat opalovací krémy SPF 30 plus a používat nástroje, jako jsou deštníky, aby si chránily obličej před sluncem.

Fotostárnutí je předčasné stárnutí kůže způsobené dlouhodobým a opakovaným vystavením slunečnímu záření. Fotostárnutí, které je odpovědné za 90 % viditelných změn na kůži, je přímým důsledkem kumulativního poškození sluncem.

Účinky fotostárnutí

  • Nerovnoměrná kůže

  • Sluneční skvrny

  • Pihy

  • Melasma

  • vitiligo

  • Lentigo

  • Chronická kapkovitá idiopatická hypo melanóza

  • Nádory, včetně bazocelulárního karcinomu, spinocelulárního karcinomu a melanomu

  • Vysušená kůže

  • Tenká kůže

  • Hluboké vrásky

Jak slunce ovlivňuje pokožku

Kůže se skládá ze tří vrstev: epidermis neboli vnější vrstva; dermis nebo střední vrstva; a podkoží neboli nejspodnější vrstva. Dermis obsahuje kolagen, elastin a další vlákna, která podporují strukturu pokožky. Právě tyto prvky dodávají pleti hladký a mladistvý vzhled.

UVR (ultrafialové záření), které působí na pokožku, se skládá ze dvou různých typů vln, UVA a UVB. Když UV paprsky dopadají na kůži, poškozují její DNA a buňky v dermis se snaží produkovat melanin v epidermis, aby zabránily dalšímu poškození.

V důsledku tohoto poškození dochází ke zvýšené produkci abnormálního elastinu a neobvykle vysoké množství elastinu vede k produkci enzymů nazývaných metaloproteinázy. Tyto enzymy, které obnovují poškozený kolagen, často selhávají a degradují kolagen, což má za následek nesprávně obnovenou pokožku. Vzhledem k tomu, že se tento proces každý rok opakuje při každodenní expozici UVA, nesprávně obnovená pokožka vytváří vrásky a kožovitou pokožku.

Zatímco západní kultury kladou velký důraz na bronzovou záři jako měřítko krásy, japonské ženy zastávají názor, že výhody vyhýbání se dlouhodobým škodlivým účinkům slunce daleko převyšují krátkodobou atraktivitu opálení, které je opravdu jen kůže se přirozeně chrání před slunečním zářením.



   

8. Slavíčí trus

Jedno z nejzajímavějších tajemství starověké japonské krásy, slavíčí trus, se v Japonsku používá k ošetření obličeje již od 17. století. Guanin, sloučenina, která je přítomna v těchto trusech, může pomoci rozjasnit pokožku, snížit vrásky a vyčistit póry.

   

9. Wakame Kelp

Speciální druh mořské řasy, řasa wakame, při aplikaci na pokožku ji chrání před UV zářením a znečištěním, bojuje proti jemným linkám a vráskám a redukuje tmavé kruhy pod očima.

   

   

10. Dřevěné hřebeny

Japonské tajemství zdravých vlasů, používání ručně vyrobených dřevěných hřebenů, které mají malé póry, které pomáhají při rovnoměrném rozložení přírodních olejů, zanechávají vlasy nejen hydratované, ale také posilují vlasové folikuly.

   

  

11. Bílý kaolinový jíl

Bílý kaolinový jíl , účinný pro čištění pórů a odstranění černých teček, je ideální pro citlivou pleť a tvorbu kožních buněk. Jílové pleťové masky, které obsahují kaolin, mají několik výhod, jako je prevence akné, zvládání suché pokožky a vstřebávání přebytečného mazu nebo kožního mazu. Kaolin je také považován za nejjemnější a nejjemnější jíl používaný v japonské péči o pleť.

  

12. Žádný make-up jednou za měsíc

Kůže potřebuje dýchat, aby byla zdravá. Proto Japonci nevěří v udržení make-upu déle, než je nutné. Dokonce jednou za měsíc přestanou sahat po produktech péče o pleť a nechávají pokožku holou.

13. Dodržujte každodenní ranní rutinu péče o pleť

  • Naneste změkčovač, pleťové mléko nebo esenci

  • Opalovací krém je nutností

  • Hydratační krém bohatý na kolagen

  • Nezapomeňte na své oči


14. Dodržujte Noční rutinu péče o pleť

  • Čistěte čisticím olejem

  • Pomoc séra

  • Dobře hydratujte

  • Dopřejte svému obličeji masáž

  

15. Udržujte tradiční vyváženou stravu

To, co vkládáme do svého těla, přímo souvisí s tím, jak vypadáme navenek. Tradiční japonské jídlo se obvykle připravuje na principu ichijyu sansai (jedna polévka se třemi zeleninovými jídly plus rýže a ryby), aby byla zajištěna dobrá rovnováha.

Japonci dodržují dietu, která je velmi chudá na červené maso, smažená jídla, cukr a sůl, což může způsobit zánět, což vede k zarudnutí a nafouklé kůži. Se zaměřením na syrovou zeleninu a ryby, rýži a zelený čaj je většina japonských jídel bohatá na vitamíny a vysoký obsah omega-3 mastných kyselin, což pomáhá snižovat produkci toxinů v těle, které mohou způsobit zánětlivé kožní stavy a předčasné stárnutí.

  

Důležité přísady, které Japonci začleňují do svého jídelníčku pro zdravou, bezchybnou a mladistvě vypadající pleť:

  

  • Tofu

  • Losos

  • Zelený čaj

  • Sladké brambory

  • Špenát

  • Rajčata

  • Vlašské ořechy

  • Hořká čokoláda

  • Borůvky

  • Kiwi 

  • Aloe Vera

  • Mořská řasa

   

16. Mienai oshare (neviditelná krása)

V mnoha kulturách převládá názor, že skutečná krása vychází zevnitř. Tato fráze , známá v Japonsku jako mienai oshare nebo neviditelná krása, znamená, že krása nemusí být fyzicky viděna nebo demonstrována, aby byla oceněna nebo rozpoznána. Odráží vyrovnanost a sebevědomí, které nemůže koupit žádný drahý produkt. Úsměv, sebevědomá záře a hřejivá energie, které si ostatní kolem vás všimnou, když jste šťastní, sebevědomí a sebevědomí, vnitřní krása mohou být právě tou nejpůsobivější součástí vaší každodenní kosmetické rutiny.

 

Odnést

Pro mladší pleť v každém věku je dodržování těchto japonských postupů péče o pleť skvělým místem, kde začít. Pro kompletní řadu japonských kosmetických produktů navštivte MyJcos.com.



Použijte kód kupónu WELCOME10 pro 10% slevu na první objednávku.

Cart

Congratulations! Your order qualifies for free shipping Jste ||částka|| daleko od dopravy zdarma.
No more products available for purchase