Tato stránka má omezenou podporu pro váš prohlížeč. Doporučujeme přejít na Edge, Chrome, Safari nebo Firefox.

Využijte dopravu zdarma pro objednávky nad 49 USD.

Furoshiki, the Japanese Art of Gentle, Beautiful, and Sustainable  Gift Wrapping

Furoshiki, japonské umění jemného, ​​krásného a udržitelného balení dárků

Každý rád rozbaluje dárky; magický okamžik, kdy se mašle odtrhnou a papír se odtrhne a odhalí dárek uvnitř. Ale přemýšleli jste někdy o tom, co se stane se všemi těmi dárkovými obaly, až oslava skončí?
Papír lemovaný fólií, třpytivé stuhy a polyesterové mašle jsou obsahem skládek, které čekají, až se to stane. Protože většina tradičního balicího papíru, tašek a mašlí není biologicky odbouratelná, naše klima v nadcházejících desetiletích trpí pro tento jediný okamžik vánočního rána.

Původ tradičního balicího papíru

Použití balicího papíru bylo poprvé doloženo ve starověké Číně ve 2. století př. n. l., kdy se peněžní dary balily do papíru zformovaného do obálkového tvaru. Toto bylo známé jako chih pao .
O mnoho století později, v roce 1917, Rollie a Joyce Hall, zakladatelé Hallmark Cards, vyvinuli první moderní balicí papír a tradice balení dárků k narozeninám, svátkům a jiným oslavám se rozjela.
Ale jakkoli Američané milují balení dárků a výměnu dárků, průmysl balicího papíru je každoročně zodpovědný za obrovské množství odpadu. Není divu, že během prázdnin stoupá poptávka po balicím papíru a veškerém příslušenství, které k němu patří.
Průměrný Američan vyprodukuje 5 liber odpadu za den, neboli 35 liber každý týden. Během prázdnin to stoupne na 6,25 liber na osobu a den nebo 43,75 liber každý týden. S populací více než 330 milionů lidí to znamená, že o 2 887 500 000 liber odpadu se každý týden během prázdnin vytvoří více než po zbytek roku. A nejhorší na tom je, že většina balicího papíru končí na skládce.
Lesklý a třpytivý papír je obzvláště špatný, protože nejen že není recyklovatelný, ale třpytky jsou vyrobeny z mikroplastů, maličkých kousků plastu, které se po týdnech nejen objevují ve vlasech, ale ulpívají i ve světových oceánech. Mořský život pozře tyto malé skvrnky a výsledek je tragický.
O těchto prázdninách ale nemusíte být ekogrinch. Takže do začátku prázdnin zbývají necelé 3 měsíce a nyní je čas připravit se na letošní prázdniny, které budou přívětivější k planetě.
   
Furoshiki je ekologická balicí technika, která vám v letošním svátečním období pomůže dát dar udržitelnosti.
  
   

Furoshiki

Furoshiki, japonské umění balení dárků, které používá látku k balení předmětů, sjednocuje koncepty udržitelnosti a všímavosti tím, že nahrazuje balicí papír, který není šetrný k planetě, plýtváním balicím papírem odpadní látkou, starým oblečením nebo mrtvým materiálem a věnuje čas tomu, aby si to užil. moment.
Mnoho z nejuznávanějších japonských umění vzešlo z vynálezů nejprve určených pro praktické použití. Japonská kaligrafie byla například řešením potřeby jednotného písma a Kintsugi, elegantní způsob opravy rozbité keramiky, byl vytvořen, aby proměnil odpadky v poklad.
Japonci, kteří jako první zvládli umění přeměny účelu, původně používali látku k nošení cenných věcí. Dnes se toto kdysi praktické řešení stalo populární metodou zeleného balení dárků po celém světě.
Termín Furoshiki, který se doslovně překládá jako „pomazánka do koupele“ ( furo shiki ), byl poprvé použit v období Nara jako prostředek k ochraně cenného zboží.
Kultury po celém světě, které se během posledních několika let vyvinuly v populární praxi, přijaly tuto všestrannou, k životnímu prostředí šetrnou moderní alternativu k balení svátečních dárků.

Historie řemesel

Během období Nara v roce 710 př. n. l. byla látka poprvé použita k zabalení důležitého zboží a pokladů nalezených v japonských chrámech a dalších cenných předmětů, označovaných jako Tsutsumi , což znamená „balíček“ nebo „dárek“. Během období Heian, od roku 794 do roku 1185, se látka zvaná Koro mo Utsumi používala k balení oděvů.
Jméno Furoshiki bylo přijato během období Muromachi, od roku 1136 do roku 1573. Předpokládá se, že Ashikaga Yoshimitsu zřídil ve své rezidenci velký lázeňský dům a pozval feudální pány, aby zůstali a používali zařízení. Hosté zabalili svá kimona do látky Furoshiki.
V roce 2006 japonská ministryně životního prostředí Yuriko Koike propagovala látku Furishiki ve snaze zvýšit povědomí o životním prostředí a snížit používání plastů. Dárci po celém světě, který je běžně používán japonskými školními dětmi k nošení bento krabic, si osvojují tento ekologický způsob balení dárků.
Furoshiki je víc než jen řemeslo; je to škola myšlení. Furoshiki učí skromnosti, důležitosti tradice, zdvořilosti, ohleduplnosti k našemu životnímu prostředí a všímavosti.
To je zvláště důležité v této podivné době, ve které dnes žijeme. Po více než dvou letech nejistoty a strachu ukažte svým blízkým, jak moc si jich vážíte a ceníte si jich tím, že vezmete esenci Furoshiki a přizpůsobíte ji své letošní dovolenkové sezóně.
A Furoshiki vám umožňuje dát si dar všímavosti a klidu, zatímco balíte své dárky. Pusťte si jemnou zenovou hudbu, zapalte svíčku a věnujte hodinu přemýšlení o uplynulém roce a o tom, za co jste nejvíce vděční, a užijte si ten zážitek.

Jak uvázat Furoshiki

Je snadné vytvořit si vlastní látku Furoshiki ze snadno dostupných materiálů, jako jsou stará trička, džíny, které nepadnou, nebo prádlo, které již nepoužíváte. V zásadě postačí jakákoli poddajná tkanina.
Vše, co je potřeba, je samotná látka. Furoshiki může být jakýkoli čtvercový kus látky. Nejběžnější velikosti jsou 17 x 17 palců a 28 x 28 palců.
U některých dárků může být látka malá jako dlaň, zatímco jiné kusy látky mohou být ustřiženy až do velikosti obrovské krabice. Záleží jen na velikosti předmětu, který balíte. Obdarovaný může být kreativní, jak chce, přizpůsobením vzhledu pomocí krásných vzorů látek, barev a textur.
K zabalení dárku ve stylu Furoshiki potřebujete pouze oboustrannou čtvercovou látku a několik základních dovedností při skládání.
Níže jsou uvedeny některé základní techniky balení Furoshiki, které můžete vyzkoušet.
Jak zabalit čtvercový objekt:
   
Yotsu Musubi manuál
Návod Kousa Tsutsumi
   
Jak zabalit láhev vína:
Bin Tsutsumi 1 láhev manuál
Příklad Bin tsutsumi

Další skvělou možností je zabalit dárek jiným dárkem.

Příklady:
Šátek kolem krabice se šperky
Šátek kolem svíčky
Kolem ručně vyrobeného mýdla vystelte utěrku
Přehoďte přikrývku kolem dřevěné misky
Ubrus kolem ubrousků
Ubrousky kolem servírovacího nádobí
    Pak vytvořte kbelík naplněný těmito drobnostmi jako dárek, který si každý na vašem seznamu bude vážit.
      
    Tip: Chcete-li, aby byl obal ještě hezčí, přidejte čerstvou květinu, brusinky, sušenou levanduli, snítku rozmarýnu nebo větvičku borovice, abyste získali okouzlující tort. Využijte toho jako příležitost propást se parkem, projít se po poli nebo jednoduše strávit kvalitní čas na vlastním dvorku a užít si všechnu krásu, kterou podzim nabízí, při „nákupech“ balíčků.
      
    Látkový dárkový obal Furoshiki lze předávat znovu a znovu, používat k balení dárků donekonečna, eliminovat plýtvání a sloužit jako ekologické rodinné dědictví nebo cenná památka.
    Mějte zásobu různých látek Furoshiki, oddělených podle barvy, ročního období nebo příležitosti, a buďte připraveni zabalit a rolovat!
    Furoshiki promění kdysi únavnou práci v příležitost procvičit si všímavost a uprostřed shonu prázdnin můžeme všichni využít chvíli k vydechnutí. A možná nejlepší na Furoshiki je, že je to dar, který dáváte planetě.
    Existuje spousta udržitelných způsobů, jak zabalit dárky všech tvarů a velikostí. Zde je několik dalších nápadů na balení dárků šetrných k planetě, které můžete o letošních svátcích vyzkoušet.

    Nebělený sulfátový papír

    Nechte svou kreativitu zazářit při zdobení dárku zabaleného v kraftovém papíru. Chcete-li doplnit rustikální vzhled papíru, ozdobte dárky některými přírodními materiály, jako je eukalyptus, šišky, sušené plátky pomeranče, levandule, tymián nebo snítky rozmarýnu.
    Tip: Vytvořte zcela přírodní razítko vyřezáním tvarů do korku a použitím řepné šťávy jako inkoustu.
     
     
     

     

    Dárkové tašky z džínoviny

    Proměňte staré džíny na krásné malé dárkové tašky. Pomocí metody Furoshiki nebo jednoduše odřízněte nohavice džínám a vložte dovnitř láhev vína a svažte ji kouskem provázku nebo proužkem zbytků džínoviny je nádherný způsob, jak vytvořit personalizovaný dárek.

         

    Noviny

          

    Použijte noviny na dárkové balení a proměňte jednoduchý a šetrný dárek v něco speciálního.
    Jakmile použijete tyto roztomilé nápady na balení dárků, aby byly vaše sváteční dárky šetrnější k životnímu prostředí, udělejte z toho zvyk při všech příležitostech obdarovávání.
    Darujte tyto svátky udržitelnosti vytvořením krásného balicího papíru inspirovaného Furoshiki. Je to dárek, který budete rádi dávat, zážitek, který si užijete, a věčný dárek pro dobrý pocit, který můžete dát planetě.

    Použijte kód kupónu WELCOME10 pro 10% slevu na první objednávku.

    Cart

    Congratulations! Your order qualifies for free shipping Jste ||částka|| daleko od dopravy zdarma.
    No more products available for purchase