Tato stránka má omezenou podporu pro váš prohlížeč. Doporučujeme přejít na Edge, Chrome, Safari nebo Firefox.

Využijte dopravu zdarma pro objednávky nad 49 USD.

Eastern Spirit Lifting: Japanese Decor Transforming  a House to a Home

Eastern Spirit Lifting: Japonská výzdoba proměňující dům v domov

Ve vzorcích přírody je něco nekonečně ujišťujícího. Příroda, která nikdy nespěchá k závěrům, si libuje v kráse cesty. Připomínajíc nám, že některé věci jsou předvídatelné, zůstávají v průběhu času konstantní, příroda nás učí být otevřeni neznámému a zůstat optimističtí ohledně budoucnosti. Stejně jako za bouřlivé noci může následovat jasnější den.

mieszkanie w stylu japońskim Tokio

Charlie žil ve 2,5 milionovém domě na předměstí Atlanty. Byl vyzdoben tím nejlepším nábytkem, obklopený nejbujnějšími zahradami a plný nejdražších věcí. Zvenčí by si člověk mohl myslet, že člověk, který v tom domě žije, má opravdu všechno.

Ale Charlie to tak necítil. Měla všechny ty nejlepší věci, které si peníze mohly koupit, ale bez ohledu na to, kolik peněz utratila a kolik věcí si koupila, připadalo mi to jako něco.

Ano, Charlie vlastnila dům a obsah v domě byl také její, ale jediná věc, kterou nemohla získat – bez ohledu na to, jak moc se snažila – byl pocit, že dům je jejím domovem.

Říká se, že dům není domov, ale pravdou je, že dům se stává domovem, když vám jeho interiér připomíná to, co je známé a pohodlné. Spolehlivá konstanta, domov má schopnost nabízet pocit bezpečí a sounáležitosti... díky kterému se cítíte v klidu a – no, jako doma.

Pro někoho může být domov zvukem smíchu dětí nebo hraním hudby. Pro ostatní to může být teplo útulné deky a maminčina domácí kuchyně. Pro ostatní může být domov jen místem, kde se dá uniknout od stresu vnějšího světa. Domov není hmatatelný; spíše je to pocit. A bez ohledu na to, kolik utrácíme za zaplnění prostoru, pocit „domova“ se nedá koupit. Je to intimní vztah, který máme s naším osobním prostorem. Je to místo, které existuje v našich myslích, a přitom je stále chráněno za zamčenými dveřmi.

Domov odráží, kdo jsme, kde jsme byli a jak jsme se rozhodli žít svůj život.

Vytvoření klidného domova je víc než jen hezká fasáda plná svíček a vonných tyčinek. Jde nad rámec estetiky designu a objektů v prostoru; začíná to tím, že se dostanete do kontaktu se svými emocemi a rozpoznáte, co vám skutečně přináší radost. Vědět, jaké barvy vás dělají šťastnými, jaké vůně evokují klid a jaká hudba vás uvnitř hřeje, vyžaduje najít spojení, abyste poznali osobu žijící v tomto prostoru – a tou osobou jste vy.

Budování vzpomínek, vztahů a citových vazeb k domu vyžaduje čas, a přestože je nemožné vyrobit události a okamžiky, které vytvářejí pocit domova, dům může být plátnem, na které namalujete svůj příběh.

Obklopení se předměty, které vyvolávají pocit klidu, pohody a klidu, je skvělý způsob, jak začít svůj dům proměňovat v domov.

japoński wystój wnętrza

Polštáře, přehozy a polštáře vyrobené z měkkých látek, jako je japonská bavlna a hedvábí, tkané s přírodními prvky a navržené s mírumilovnými vzory a uklidňující paletou, jsou akcenty, které mohou proměnit dům v domov.

Na rozdíl od západních interiérů jsou japonské domy skromně zařízené, drží se tradic a odrážejí účelnou a minimalistickou asijskou kulturu. Nábytek v japonských domácnostech je přizpůsobivější a introspektivnější, kombinuje formu s funkcí. Židle, často nahrazované pohodlnými podlahovými polštáři, známými jako zabuton , lze snadno přesouvat, stohovat a znovu používat.

Textilie jsou jedním z největších pokladů a charakteristických rysů japonských řemeslných výtvorů. Tradiční lidové látky, jako je barvené indigo s jemným šedobílým potiskem, vypovídají o typicky dynamické spontánnosti, která je prostoupena asijskou kulturou. Podle legendy tyto tisky pocházejí ze starověké tradice. Příběh duchů, kteří svedli rozzlobenou bohyni slunce, která uvrhla svět do temnoty máváním modrobílých látkových praporů kolem jeskyně, ve které se ukryla, je jedním z mnoha starověkých příběhů, z nichž vzešlo použití těchto odvážných vzorů.

Zabutons jsou vyrobeny z indigových a bílých tiskových látek vyrobených z bavlny Azumino, zakončené zdobenými střapci, přinášejí do domova ducha starověké japonské kultury a proměňují zdánlivě prázdné prostory na uklidňující domácí dekoraci. Pozdvihují samotného ducha těch, kteří obývají místnost, stejně jako starověcí duchové přinášeli světlo zpět do světa temnoty.

Příběh vašeho domova nemusí být tak dramatický jako příběh starověkých bohyní, ale barva a látka mohou mít podobně transformující účinky na ducha vašeho domova.

Spící

Spí krásně

Osobní doplňky vyrobené pro rituály před spaním a ranní rutiny mohou mít pozitivní dopad na naši fyzickou pohodu.

Polštáře na spaní, například vyrobené z čistého japonského hedvábí, vytvořené v uklidňujících jemných barvách, jsou nejen vizuálně povznášející, ale poskytují pohodlí a regenerační krásu spánku.

Položení hlavy na konci dne na polštář z čistého hedvábí je nejen zdravé pro pokožku a vlasy, ale přidání hedvábného polštáře jako posledního kroku večerního rituálu vytváří účelný pocit úplnosti. Měkká hedvábná páska přes oko, která zabraňuje, aby světlo rušilo váš spánek, vám umožní vklouznout do transformačního nočního odpočinku a dodá vaší duši léčivý jas.

Když každou noc zavíráte oči a unášíte se do říše snů, vědomí, že jste do svého rušného dne začlenili všeobjímající rutinu péče o sebe, přináší světlo a optimismus do vaší duše.

Akcentní polštáře také mohou být transformační v domácnosti. Vzhledem k tomu, že v těchto dnech všichni trávíme více času v našich domovech, máme tendenci používat naše polštáře na pohovku k rychlému odpolednímu spánku. Namísto omezení hedvábné měkkosti na ložnici, polštáře vyrobené z přírodních materiálů rozšíří ducha měkkosti do každé místnosti v domě.

Společnost JCOS, která se zrodila z touhy sdílet jednoduché, optimistické a rituální japonské tradice, představila řadu inovativních a účelných bytových doplňků, které do domova vnášejí pocit harmonie a rovnováhy.

Vylepšení obytných prostor začleněním jemných barev, měkkých tkanin a přírodních textur vetkaných do ducha japonské kultury, JCOS přináší východní krásu a klid do západního světa.

spící dívka

Naše bytové doplňky jsou až do základu ekologické, naše bytové doplňky vždy zodpovědně pocházejí od řemeslníků z celého světa. Navrženy tak, aby si libovaly v kráse cesty a přitom zůstaly věrné tomu, odkud jsme přišli, naše produkty, stejně jako samotná příroda, zůstávají v průběhu času konstantní a optimistické ohledně toho, co nás čeká.

japonský interiérový design

Váš domov může buď živit a podporovat, poskytovat útočiště před hektickým tempem vnějšího světa, nebo to může být místo, které vyčerpává vaši energii a nechá vás vyčerpané. V tomto zběsilém, rychle se měnícím a neustále se měnícím světě je důležitější než kdy jindy vytvořit klidný a pokojný prostor, který vám bude připadat povědomý, zklidní vaši mysl, zvedne ducha a umožní vám nabít energii.

Naše přírodní, účelné a transformativní polštáře a dekorativní domácí akcenty dodají krásu každému prostoru a promění dům v domov.

Chcete-li získat více informací o tom, jak používat zabutons ve vaší domácí výzdobě, abyste pozdvihli styl vašeho domova? Podívejte se na náš blogový příspěvek, Japonské podlahové polštáře Zabuton: Přidání nádechu zenu, minimalistického stylu a funkčnosti do každé místnosti .

O autorovi
Eileen Honey Strauss je americká novinářka a textařka životního stylu na volné noze, která se specializuje na kosmetický, módní, potravinářský a designový průmysl.

Použijte kód kupónu WELCOME10 pro 10% slevu na první objednávku.

Cart

Congratulations! Your order qualifies for free shipping Jste ||částka|| daleko od dopravy zdarma.
No more products available for purchase